recept
ROLNICE SA KOBASICAMA MORATE PROBATI: Prave se od KUPOVNIH KORA, očas posla (RECEPTI)
Poslužite rolnice sa kečapom i senfom
Voleli bi smo da razvlačimo fine kore, ali nigde vremena za to. Zato su one gotove spas, a uz jedan trik postaju savršene.
Sastojci - Količina
domaća kobasica, sveža 400 g
gotove kore za pitu 500 g
jogurt 200 ml
jaja 3 komada
brašno 5 kašika
prašak za pecivo 1 kesica
ulje 150 ml
so 1 kašičica
susam za posipanje
Kako pripremiti
Dobro umutite jaja sa solju, pa dodajte jogurt i ulje. Sve dobro sjedinite i dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo. Dobićete glatku smesu, kao za palačinke. Uzmite jednu koru, premažite ovom smesom, preklopite uzdužne stranice prema sredini, opet premažite i onda još jednom presavijte da dobijete jednu uzanu traku. I nju tanko premažite, pa na kraj stavite komad kobasice isečen prema širini trake. Urolajte i slažite u podmazan pleh. Kada sve složite uključite rernu na 220 stepeni. Dok se rerna greje rolnice treba da odstoje. Premažite ih ostatkom preliva, pospite susamom i pecite 20 minuta. Pečene rolnice pokrijte krpom i ostavite 15 minuta da stoje pre serviranja. Poslužite sa kečapom i senfom.
(Espreso/Zena.blic.rs)