NJAMM
ZABORAVITE STARINSKI RECEPT ZA RIBLJU ČORBU: Domaćicama će LAKNUTI, gotova za samo SAT VREMENA (RECEPT)
Na samom kraju pomešate malo brašna i aleve paprike, promešate sa malo tople vode i dodate u šerpu kao laganu zapršku
Ljubitelji riblje čorbe tvrde da ona mora da se krčka na tihoj vatri minimum šest sati, a često i duže. Domaćicama često padne mrak kad čuju ovo. Sad vam nudimo recept koji je podjednako ukusan, a sprema se brzinski.
Domaćicama često padne mrak kad čuju ovo. Sad vam nudimo recept koji je podjednako ukusan, a sprema se brzinski.
Sastojci:
500 g fileta oslića
glava šarana
dve šnicle šarana
konzerva tunjevine u komadima
200 grama dagnji
crveni luk
celer
beli luk
šargarepa
bosiljak
pasirani paradajz ili sok od paradajza
lovorov list
maslinovo ulje
kora limuna
biber
brasno
aleva paprika
so
Priprema:
Prokuvate filete oslića, šnicle i glavu šarana, biće vam dovoljno 15 minuta. Na maslinovom ulju propržite crni i beli luk, celer i šargarepu. Kada prokuvate ribu, odvojite kosti i isitnite. Dodajte sve u šerpu sa povrćem i nalijte vodom. Ujedno bi trebalo dodati i konzervu tunjevine koju ste prethodno iscedili. Nalijete sve sokom od paradajza, dodate začine, dagnje i malo narendane kore limuna. Biće vam potrebno maksimalno sat vremena, da dobijete jedinstvenu fuziju ukusa. Na samom kraju pomešate malo brašna i aleve paprike, promešate sa malo tople vode i dodate u šerpu kao laganu zapršku.
(Espreso / Najžena)