Foto: Printscreen/Youtube/ Fini Recepti by Crochef

FANTASTIČNA

UKUSNA PASTA KOJA VAS GREJE TOKOM HLADNIH DANA: I komšije će vam pozavideti (VIDEO) (RECEPT)

Potom u lonac izmešamo očišćen i na kockice narezan krompir, pripremljeni „pešt“ i sve zajedno kuvamo 15-ak minuta

Objavljeno: 07.12.2021. 10:55h > 13:02h

Ako Vam komšinica ne želi otkriti svoj tajni recept za ovo ukusno primorsko jelo, zavirite u ovaj naš. Garantujemo vam da ćete ubrzo Vi biti osoba koju će se tražiti za tajni recept, a Vi budite dobri pa znatiželjinike uputite k nama.

Potrebni Sastojci:

foto: Printscreen/Youtube/ Fini Recepti by Crochef

pasulj, 460 g iz konzerve

testenina, 150 g

pančeta, 100 g

2 bela luka

peršun

luk, 1 glavica

suvo meso, 400 g ili kost pršute

krompir, 200 g

maslinovo ulje

so i biber

Uputstva po koracima:

Pre svega napravimo „pešt“ tako što u rende stavimo narezanu pančetu (bez kože), očišćeni beli luk, peršun list i sve zajedno dobro usitnimo.

U lonac, na zagrejano maslinovo ulje dodamo seckani luk i na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša.

Zatim u lonac dodamo komade suvog mesa (ili kost), ulijemo 800 ml vode i kada prokuva kuvamo 30-ak minuta na srednje jakoj vatri.

Potom u lonac izmešamo očišćen i na kockice narezan krompir, pripremljeni „pešt“ i sve zajedno kuvamo 15-ak minuta.

Za to vreme, testeninu stavimo kuvati u zaseban lonac, u dosta slane vode. Skuvamo je „al dente“,iscedimo i zajedno sa pasuljem iz konzerve dodamo u lonac s mesom.

Sastojke po potrebi začinimo solju i biberom, a kada provri kuvamo na laganoj vatri još jednu do dve minute.

(Espreso)