Pita, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

RECEPT

PITA SA KUPUSOM I PIRINČEM: Jeftina je, a najlepša je UŽINA (RECEPT)

Preipremili smo za vas novi recept koji će vas oduševiti

Objavljeno: 06.12.2021. 19:33h

Ova jeftina i jednostavna pita može da bude najlepša užina, večera ili ponos slavske trpeze.

Sastojci Količina

kore za pitu 1 kg

kupus, slatki 1 manja glavica

pirinač 125 g

crni luk 4 glavice

ulje 100 ml

so po ukusu

biber 1 kašičica

Kako pripremiti

Isecite sitno sladak kupus, posolite ga i dobro izgnječite rukama, pa ostavite da odstoji desetak minuta. Na zagrejanom ulju propržite sitno nasečen crni luk, pa u upržen luk dodajte oceđen kupus. Zajedno dinstajte da kupus dobije lepu svetložutu boju. Skinite sa vatre i začinite, pa masu ostavite da se ohladi. U pleh podmazan uljem ređajte naizmenično po tri kore i nadev. Svaku koru poprskajte mešavinom vode i ulja. Složenu pitu poprskajte vrelim uljem i pecite 45 minuta u dobro zagrejanoj rerni.

(Espreso/Zena.blic.rs)