RECEPT
PITA SA KUPUSOM I PIRINČEM: Jeftina je, a najlepša je UŽINA (RECEPT)
Preipremili smo za vas novi recept koji će vas oduševiti
Ova jeftina i jednostavna pita može da bude najlepša užina, večera ili ponos slavske trpeze.
Sastojci Količina
kore za pitu 1 kg
kupus, slatki 1 manja glavica
pirinač 125 g
crni luk 4 glavice
ulje 100 ml
so po ukusu
biber 1 kašičica
Kako pripremiti
Isecite sitno sladak kupus, posolite ga i dobro izgnječite rukama, pa ostavite da odstoji desetak minuta. Na zagrejanom ulju propržite sitno nasečen crni luk, pa u upržen luk dodajte oceđen kupus. Zajedno dinstajte da kupus dobije lepu svetložutu boju. Skinite sa vatre i začinite, pa masu ostavite da se ohladi. U pleh podmazan uljem ređajte naizmenično po tri kore i nadev. Svaku koru poprskajte mešavinom vode i ulja. Složenu pitu poprskajte vrelim uljem i pecite 45 minuta u dobro zagrejanoj rerni.
(Espreso/Zena.blic.rs)