isprobajte
LEKAR OTKRIVA KAKO DA NAPRAVITE UKUSNU A ZDRAVU TOPLU ČOKOLADU: Dodajte samo JEDAN sastojak i nećete zažaliti
Samo jedna kašika posebnog praha može doprineti jačanju imuniteta i uravnotežiti crevnu mikrofloru
Ako svaki dan uživate u toploj čokoladi ili šolji toplog kakaa, lekar integrativne medicine dr. Bindiya Gandhi savetuje da je začinite s 'reishi' prahom; usitnjenim gljivama koje na prirodan način osnažuju imunitet i pomažu ravnoteži crevne mikroflore.
- Reishi je izvrstan adaptogen koji se dodaje raznim čokoladama u prahu, a dokazano je da podržava imuni sistem, ublažava stres, potiče dubok san, povećava energiju i još mnogo toga - objasnila je Gandhi za portal Mind Body Green, a što se tiče drugih začina čokoladi, preporučuje kurkumu koja sadrži protuupalna svojstva koja pomažu u borbi protiv oksidativnog stresa i cimet koji podržava zdravu nivo šećera u krvi.
Evo kako napraviti reishi toplu čokoladu za jačanje imuniteta
Sastojci
1 šolja mleka
Prstohvat cimeta
1 kašika kurkume u prahu
1 kašika kakao praha
1 kašika reishi praha
1 do 2 kašike manuka meda
Prokuvajte sve sastojke, pa pomešajte ručnim blenderom dok tečnost ne postane penasta. Kad se čokolada malo ohladi, dodajte joj med.
(Espreso)