previše sočna
SVI ŽELE DA ZNAJU RECEPT ZA POSNU ŠVARCVALD TORTU: Neće vam trebati ni POLA SATA za nju (FOTO) (RECEPT)
Toliko je sočna i ukusna, da uopšte nećete primetiti da u njoj nema ni jaja ni mleka. Naša Švarcvlad torta je kraljca među posnim kolačima i idelana je za sve prilike, a za one svečane, posebno
Potrebno je
ZA KORE:
300 g šećera,
4 dl vode,
8 kašika brašna,
2 kašike kakaoa,
4 kašike ulja,
3 kašike džema,
2 kašičice sode bikarbone;
ZA FIL:
600 g višanja,
300 g šećera,
1 dl vode,
300 g posnog šlaga,
100 g bele posne čokolade
Priprema
U vodi otopite šećer, pa dodajte ulje, brašno pomešano sa sodom bikarbonom, kakao i džem. Dobro sjedinite i podelite testo na tri dela. Kore pecite na 180 stepeni po 20 minuta svaku. Za fil prokuvajte višnje sa šećerom i vodom. Na prvu koru poređajte skuvane i oceđene višnje, a nekoliko višanja odvojite za ukrašavanje. Umutite posni šlag s vodom, pa u trećinu dodajte čašu ohlađenog soka od kuvanih višanja. Time premažite višnje, pa pokrijte drugom korom. Nanesite na koru šlag, pokrijte trećom korom i celu tortu premažite ostatkom šlaga. Ukrasite s nekoliko višanja i rendanom posnom čokoladom.
(Espreso)