IDEJA ZA RUČAK
PILETINA U JOGURTU IZ RERNE: Belo meso će biti SOČNO zahvaljujući PRELIVU (RECEPT)
Posle ovako ukusnog ručka zasladite se dobrim kolačem, a onda kada se odmorite operite rernu bez ribanja kako bi uvek bila čista
Piletinu svi vole, a najbolje je kada se spremi u sosu od jogurta, pa pospe sirom i zapeče u rerni.
Umesto pileta ili pohovanog belog mesa, napravite piletinu u jogurtu iz rerne. Zahvaljući prelivu i siru koji se topi meso će biti neverovatno sočno i mekano. Možete da jedete sa salatom i parčetom hleba.
Posle ovako ukusnog ručka zasladite se dobrim kolačem, a onda kada se odmorite operite rernu bez ribanja kako bi uvek bila čista, a vi imali manje posla sa tvrdokornim mrljama.
Sastojci:
1 kg belog mesa
4 jajeta
350 ml jogurta
300 g tvrdog sira
1 paradajz
Priprema:
Belo meso isecite na komade, stavite u tepsiju, začinite i po želji, pa prelijte sa malo maslinovog ulja. U činiji umutite jaja sa jogurtom. Dodajti 150 g rendanog sira. Prelijte sa dobijenom smesom. Pospite obilno sa rendanim sirom. Paradajz isecite na kolutove i poređajte preko. Pospite preostalim sirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 50 minuta.
(Espreso/stvarukusa)