obavezno probati
DŽEJMI OLIVER OTKRIO RECEPT ZA SAVRŠENO PREDJELO OD CVEKLE: Zdravo je i jednostavno za PRIPREMU (RECEPT)
Prosto je neverovatno kako cvekla može da postane jedno elegantno predjelo
Ako niste dosad smislili kako da oduševite prijatelje koji su vegetarijanci, onda je ovaj recept idealno rešenje za vas. Brzi i jednostavn karpaćo od cvekle Džejmija Olivera uneće onaj "vau" efekat koji svaka domaćica voli da čuje.
Prosto je neverovatno kako cvekla može da postane jedno elegantno predjelo!
A za karpaćo od cvekle potrebno vam je:
- 4 velike sirove cvekle
- 2 kašike gustog balzamiko sirćeta
- ekstra devičansko maslinovo ulje
- 1 limun
- 2 pune kašičice dižon senfa
- 1 kašika vuster sosa
- 1 supena kašika jogurta bez masti
- 50 g rukole
Priprema:
Očistite cveklu i isecite je na kolutove na oko jedan milimetar debljine i stavite u veliku činiju. Prelijte balzamiko sirćetom, a zatim dodajte jednu kašiku ulja i dobar prstohvat morske soli, pa iscedite sok od pola limuna. Mešajte dok svaki komadić ne bude dobro promešan i uvaljan u limunov sok, jer to će da da ukus i da omekša cveklu.
Za preliv umutite senf, vuster sos i jogurt sa preostalim limunovim sokom i 4 kašike ulja, zatim probajte, pa začinite dodatno po ukusu i sipajte ga u teglu ili bokal.
Poređajte cveklu preko velikog tanjira za serviranje i dodajte rukolu. Sa visine prelijte dresingom preko cvekle i rukole, a sa strane možete da servirate malo toplog hrskavog hleba, dobrog kozjeg sira i čašu vina.
Ono što je izuzetno kod ovog recepta jeste procenat kalorija koji iznosi 184, što ga čini izuzetno zdravim, ukusnim, a uz sve to i sasvim neuobičajenim.
(Espreso/zena.blic)