vrhunska poslastica
BOŽIĆNE KIFLICE KOJE MORATE IMATI NA STOLU: Pune čokolade i lešnika, DECA ĆE IH OBOŽAVATI (FOTO, RECEPT)
Ova vrsta kiflica definitivno će ubrzati kucanje srca ljubitelja čokolade. Savet: najbolje je odmah ih isprobati i uživati u finoj šolji kafe ili čaja
Pečenje kolačića jednostavno je deo božićne sezone, ali isključivo klasici poput keksa s maslacem i sl. dugoročno su dosadni. Zato bi ove godine mogla kiflicama dati „nešto posebno“ pa ih pretvoriti u rajske delicije od čokolade i lešnika.
Ova vrsta kiflica definitivno će ubrzati kucanje srca ljubitelja čokolade. Savet: najbolje je odmah ih isprobati i uživati u finoj šolji kafe ili čaja!
Sastojci za oko 40 komada:
• 260 g pirova brašna
• 20 g kakaa u prahu
• 70 g šećera
• 100 g mlevenih lešnika
• 150 g kokosovog ulja
• 60 g kreme od lešnika
Za posipanje
• 2 kašike šećera u prahu
• 1 kašika kakaa u prahu
Priprema:
1. U posudi pomešaj brašno, kakao u prahu, šećer i mlevene lešnike
2. Dodaj kokosovo ulje i kremu od lešnika pa zamesi glatko testo.
3. Potom oblikuj testo za Kiflice u roladu promera 3-4 cm. Zamotaj u prozirnu foliju i ostavi u frižideru oko sat vremena.
4. Zagrej peć na 180 stepeni
5. Testo nareži na ploške debljine oko centimetar. Oblikuj kriške u polumesece i rasporedi ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
6. Kiflice od čokolade i lešnika peci 12-15 minuta na 180 stepeni.
7. U međuvremenu u manjoj posudi pomešaj šećer u prahu i kakao prah.
8. Kiflice od čokolade i lešnika izvadi iz peći i ostavi da se hlade 2-3 minute.
9. Mlake kiflice uvaljaj u smesu kakaa i šećera pa pusti da se potpuno ohlade
(Espreso)