Ilustracija, Foto: Profimedia

paprikaš

JUŽNJAČKI PAPRIKAŠ: Pikantno JELO koje MORATE da PROBATE! (RECEPT)

Dugo ćete ostati siti, a unećete brojno superzdravo povrće. Kao da sve to nije dovoljno, ukus je fantastičan!

Objavljeno: 02.12.2021. 20:40h

Sastojci:

1 pile ili mlađa kokoška

1,5 kg krompira

1 dl ulja ili kašika masti

1 šargarepa

1 paradajz

1 malo paradajz pirea ili nekog domaćeg soka

2 glavice crnog luka i par češnjeva belog

1 paprika

tucana ljuta paprika

peršunov list

mleveni biber, lovorov list

so, brašno

Priprema Očišćeno pile iseći na komade i oprati, ili uzeti parčiće piletine u mesari po ukusu. Na zagrejanom ulju ili masti propržiti sitno iseckan crni luk, dodati na kolutove isečenu šargarenu, isečenu papriku, paradajz, meso, posoliti po ukusu, sipati pola čaše vode i dinstati uz povremeno dolivanje vode.

Kada je meso upola kuvano dodati paradajza iz tube, malo tucane paprike, očišćen i na kocke isečen krompir, naliti pola ili 1. litar litar vode (može i više u zavisnosti od veličine pileta i količine krompira) i sve zajedno kuvati dok ne bude gotovo.

Kuvan paprikaš skinuti sa vatre, napraviti klasičnu zapršku sa brašnom i belim lukom i zapržiti i vartiti još 5-10 minuta da proključa.

I na kraju umešati pola kašičice sitno iseckanog peršunovog lista i malo mlevenog bibera.

Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/Naj Žena)