Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ ŠtaDaJedem?

NJAM!

PREUKUSNA POPARA SA KAJMAKOM: Od nje su se GENERACIJE NAHRANILE (RECEPT)

Ako još niste probali poparu, ovo je savršena prilika, a ako već jeste, napravite je ponovo!

Objavljeno: 01.12.2021. 22:40h

Popara je staro dobro jelo na kojem su se generacije odhranile. Iako važi za sirotinjsku hranu, možda među svim današnjim đankonijama, upravo će ona nahraniti ne samo vaš stomak, nego i dušu.

Sastojci:

1/2 litra vode 1/2 litra slatkog mleka 150 g starog punomasnog sira 100 g mladog punomasnog sira 50 g kajmaka 0,5 kg starog hleba (pšeničnog ili kukuruznog, može i mešano) so (po želji)

Način pripreme:

U dublju posudu sipati vodu i mleko, posoliti, dodati izmrvljen sir i kajmak pa prokuvati. Kad smesa provri, a star sir i kajmak se istope, dodati hleb izrezan na kocke pa mešati dok se smesa ne sjedini.

Toplu poparu poslužiti s kiselim mlekom.

Bonus video:

(Espreso/Bašta Balkana)