Čips, Foto: Profimedia

hrskavo

NAPRAVITE DOMAĆI ČIPS: Ukusniji nego iz KESICE (RECEPT)

Posolite po ukusu.

Objavljeno: 01.12.2021. 21:28h

Ukusno i hrskavo!

Sastojci:

krompir

1 kašika sirća

ulje (za prženje)

Priprema:

Krompir lepo očistite i ljuštilicom za krompir isecite tanje listiće. Stavite u odgovarajuću posudu, prelijte vodom i dodajte jednu kašiku sirćeta. Ostavite da otstoji 1 h, zatim prospite tu vodu i prelijte novom, ali sada bez sirćeta. Ostavite nekih sat i po vremena.

Nakon toga krompir lepo iscedite i stavite na krpu kako bi upila svu tečnost. Zagrejte ulje i stavljajte jedan po jedan list. Da bih se ispržio potrebno je nekoliko sekundi. Posolite po ukusu.

(Espreso/Alo)