Čips, Foto: Profimedia
hrskavo
NAPRAVITE DOMAĆI ČIPS: Ukusniji nego iz KESICE (RECEPT)
Posolite po ukusu.
Objavljeno: 01.12.2021. 21:28h
Ana Gajicic
Ukusno i hrskavo!
Sastojci:
krompir
1 kašika sirća
ulje (za prženje)
Priprema:
Krompir lepo očistite i ljuštilicom za krompir isecite tanje listiće. Stavite u odgovarajuću posudu, prelijte vodom i dodajte jednu kašiku sirćeta. Ostavite da otstoji 1 h, zatim prospite tu vodu i prelijte novom, ali sada bez sirćeta. Ostavite nekih sat i po vremena.
Nakon toga krompir lepo iscedite i stavite na krpu kako bi upila svu tečnost. Zagrejte ulje i stavljajte jedan po jedan list. Da bih se ispržio potrebno je nekoliko sekundi. Posolite po ukusu.
(Espreso/Alo)