PAPRIKE
HARMONIJA UKUSA! Opanak paprike su IDEALAN izbor za vaš sledeći OBROK!
Lagani i odličan je izbor za vaš sledeći obrok!
Brže spremanje obroka je uvek poželjno, pa je recept za punjene "opanak" paprike jedan od onih za kojim bi mogla da posegne svaka domaćica.
Paprika je odlična u kombinaciji i sa mesom i sa sirom, a kada je punite sa obe namirnice dobićete pravu čaroliju ukusa.
Ovo jednostavno jelo odličan je izbor ukoliko želite zasitan, a lagan ručak.
Sastojci:
6 crvenih paprika
malo ulja
so
2 jaja
100 gr mlevenog mesa
100 gr belog sira
100 gr kačkavalja
biber, peršun
2 paradajza
Priprema:
Operite paprike, očistite ih od semenki i presecite na pola po dužini. U posudi pomešajte malo ulja i soli i pomoću četkice namažite spoljašnju strana "opanaka".
Poređajte paprike u suvu posudu za pečenje.
Za nadev umutite jaja, dodajte so, biber i peršun, pa promešajte. Kratko propržite mleveno meso, pa ga dodajte jajima sa začinima. Iseckajte polovinu kačkavalja na komadiće i izmrvite beli sir. Dodajte kačkavalj i sir smesi sa jajima i mesom.
Dobro izmešajte nadev i pažljivo napunite "opanke".
Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite "opanke" 15 minuta. Isecite paradajz na tanke kriške i izrendajte ostatak kačkavalja.
Izvadite paprike iz rerne i u svaku stavite po krišku paradajza, pa pospite rendani kačkavalj preko i vratite u rernu. Pecite još pet minuta.
Tople "opanke" poslužite uz sezonsku salatu.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Telegraf)