Ilustracija, Foto: Printscreen/Kurir TV

PAPRIKE

HARMONIJA UKUSA! Opanak paprike su IDEALAN izbor za vaš sledeći OBROK!

Lagani i odličan je izbor za vaš sledeći obrok!

Objavljeno: 29.11.2021. 22:11h > 23:53h

Brže spremanje obroka je uvek poželjno, pa je recept za punjene "opanak" paprike jedan od onih za kojim bi mogla da posegne svaka domaćica.

Paprika je odlična u kombinaciji i sa mesom i sa sirom, a kada je punite sa obe namirnice dobićete pravu čaroliju ukusa.

Ovo jednostavno jelo odličan je izbor ukoliko želite zasitan, a lagan ručak.

Sastojci:

6 crvenih paprika

malo ulja

so

2 jaja

100 gr mlevenog mesa

100 gr belog sira

100 gr kačkavalja

biber, peršun

2 paradajza

Priprema:

Operite paprike, očistite ih od semenki i presecite na pola po dužini. U posudi pomešajte malo ulja i soli i pomoću četkice namažite spoljašnju strana "opanaka".

Poređajte paprike u suvu posudu za pečenje.

Za nadev umutite jaja, dodajte so, biber i peršun, pa promešajte. Kratko propržite mleveno meso, pa ga dodajte jajima sa začinima. Iseckajte polovinu kačkavalja na komadiće i izmrvite beli sir. Dodajte kačkavalj i sir smesi sa jajima i mesom.

Dobro izmešajte nadev i pažljivo napunite "opanke".

Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite "opanke" 15 minuta. Isecite paradajz na tanke kriške i izrendajte ostatak kačkavalja.

Izvadite paprike iz rerne i u svaku stavite po krišku paradajza, pa pospite rendani kačkavalj preko i vratite u rernu. Pecite još pet minuta.

Tople "opanke" poslužite uz sezonsku salatu.

Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/Telegraf)