ukusno predjelo
KAD OTKRIJETE SALATU SA KUVANIM JAJIMA, ZAMENIĆETE I MIMOZU I RUSKU NA SLAVSKOJ TRPEZI! (RECEPT)
Na slavskoj trpezi bitno je predjelo, a tu spadaju i kremaste salate.
Ponudite vašim gostima nove recepte kao što je ovaj za salatu sa tunjevinom i kuvanim jajima, zameniće tradicionalne odmah.
Na slavskoj trpezi bitno je predjelo, a tu spadaju i kremaste salate. Klasika su ruska i mimoza, bez koje ne može da se zamisli nijedna svečana trpeza, ali sada napravite odličnu salatu sa kuvanim jajima, tunjevinom i paradajzom. Domaći majonez pojačava ukus ove salate, ali ako vas mrzi da pravite onda možete da koristite i kupovni.
Sastojci:
2-3 konzerve tunjevine ili skuše
70 g sira
2-3 paradajza
2 jajeta
mladi luk ili praziluk
domaći majonez
Priprema:
Tunjevinu ocedite, a ako koristite skušu isto ocedite i iseckajte. Sir izrendajte, kao i kuvana jaja, a paradajz i luk iseckajte na sitne kockice. Prvo sloj je tunjevina, a preko luk. Zatim sipajte majonez kao mrežicu, pa kuvana jaja, majonez, sir, majonez, paradajz, pa na kraju opet majonez. Dekorišite rendanim žumancima.
(Espreso/StvarUkusa)