SLASNO
POTREBNO JE SAMO MALO TRUDA DA OČARATE GOSTE: Niko neće odoleti NEOBIČNIM KOCKAMA (RECEPT)
Kada skuvate žele i sipajte deo u modlu sačekajte da se stegne kako bi vam kolači lepše ispali
Priprema ovog kolača deluje mnogo komplikovano, a zapravo zahteva samo malo truda i da lepo ispratite svaki korak, a dobićete nesvakidašnje prelepe, šarene kolačiće.
Agar-agar u prahu možete da kupite u zdravoj hrani. Ako vam se ne dopada ovaj izbor voća vi promenite, samo se trudite da voće bude mekano.
Kada skuvate žele i sipajte deo u modlu sačekajte da se stegne kako bi vam kolači lepše ispali.
Voće kojem sada nije sezona možete da koristite i smrznuto, samo lepo odmrznite pre nego što iskoristite.
Prelepo izgledaju, a i ukus je odličan, a da ne govorimo koliko će ulepašti svaku slavsku trpezu.
Sastojci:
10 g agar-agar u prahu
160-200 g šećera
1 l vode, sobne temperature
Voće:
1 kivi
2 manje mandarine
100 g grožđa
40 g borovnica
Priprema:
Kivi oljuštite i isecite na trouglove (manje), mandarinu oljuštite i lepo je očistite, pa presecite na pola. Grožđe isto presecite na pola, a borovnice ostavite cele.
Pomešajte agar-agar u prahu, šećer i vodu, pa kuvajte na niskoj temperaturi dok ne provri. Povremeno promešajte.
Pokvasite modlu vodom, sipajte 300 ml želea i ostavite da se ohladi 5 minuta. Ako vidite neki mehurić pokušajte da sklonite kašikom. Sipajte još malo smese, jedno 3-4 kutlače, pa sklonite mehuriće.
Pažljivo poređajte voće. Kada počne da se zgušnjava gurnite voće ka prvom sloju želea.
Ostavite na sobnoj temperaturi najmanje sat vremena, pa prebacite u frižidera na nekih 2 sata.
Isecite kockice i poslužite goste.
Bon appetit!
(Espreso / Stvar ukusa)