BRZO I LAKO
GOSTI NEĆE ODOLETI SAVRŠENIM ČOKOLADNIM KOCKAMA: Pripremaju se u par koraka, a pojedu u JEDNOM ZALOGAJU (RECEPT)
Idealni sitni slavski kolači su odlični za sve prilike, ne samo za slave. Pogotovo ako su čokoladni, jer ne postoji osoba koja ih ne voli.
Odlične za slavu ili neki praznik, pripremaju se u par koraka, a pojedu u jednom zalogaju.
Idealni sitni slavski kolači su odlični za sve prilike, ne samo za slave. Pogotovo ako su čokoladni, jer ne postoji osoba koja ih ne voli.
Priprema čokoladne kore nije zahtevna i ne morate da budete iskusna domaćica kako bi vam kolač uspeo. A tek kremasti čokoladni fil daje pečat celom kolaču.
Sastojci:
30 g crne čokolade
50 g putera
2 žumanca
95 g šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
70 ml mleka
20 g vode
70 g brašna za kolače
30 g kakao praha
5 g praška za pecivo
2 belanca
Za fil:
130 ml slatke pavlake
40 g tamne čokolade
10 g šećera
Priprema:
Žumanca umutite sa šećerom (25 g), pa dodajte mleko, vodu i vanilu.
Otopite čokoladu sa puterom. Postepeno sipajte u smesu sa žumancima i mešajte sve vreme. U tu smesu dodajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Dobro sjedinite.
Belanca umutite sa šećerom (70 g) u čvrst šne. Pomešajte obe smese i lagano promešajte.
Sipajte u kalup obložen pek papirom. Malo lupite kalup da se smesa lepo rasporedi.
Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 30-35 minuta. Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom (30 ml), a ostatak (100 ml) umutite sa šećerom.
Pomešajte obe smese i premažite ispečenu koru. Pospite kakao prahom.
Bon appetit!
Bonus video:
(Espreso/24sedam)