PRELEPO
ZAPEČENI KROMPIR NA FRANCUSKI NAČIN: Ukus će vas OBORITI SA NOGU, kao prilog ide uz SVE (RECEPT+VIDEO)
Na kraju kuvanja, koristite funkciju gril u rerni da zapečete vrh krompira
Ponekad želimo samo malo gratiniranja krompira da nas zagreje. Ovaj francuski recept za zapečeni krompir na malo drugačiji način savršen je prilog za svaki ručak ili večeru. Obavezno isprobajte i oduševiće vas njegov ukus.
Sastojci:
1 kašika rastopljenog putera 1 kg krompira, opranog ali ne oljuštenog 4 lovorova lista 300 ml pavlake za kuvanje 1 čen belog luka, isseckan Majčina dušica Ruzmarin So Biber
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 150ºC 2. Kalup za pečenje premažite maslacem 3. Isecite krompir na tanke kriške kao za musaku. Ređajte kriške u krug (ili u redove ukoliko imate četvrtast pleh), počevši od spoljašnje strane kalupa ka unutra. 4. Prepolovite lovorov list i stavite ih između kriški krompira. 5. U činiji pomešajte neutralnu pavlaku, beli luk, majčinu dušicu i ruzmarin. Začinite solju i biberom. 6. Prelijte smešu preko krompira i pecite sat vremena na 180 °C ili dok krompir ne porumeni. 7. Na kraju kuvanja, koristite funkciju gril u rerni da zapečete vrh krompira.
(Espreso / Krstarica)