Puslice, Foto: Printscreen/ Youtube/ Jelajelena Petrovic

UFFFF

KARAMEL PUSLICE OD KOJIH KREĆE VODA NA USTA: Hrskava korica od SUŠENIH BELANACA, a tek fil... (RECEPT)

Preko puslice stavite po kašiku karamel-fila i sve pospite seckanim lešnicima ili orasima

Objavljeno: 25.11.2021. 18:23h

Beze kolači su poslastica kojoj niko ne može da odoli. Hrskava korica od sušenih belanaca, mnogo kremastog fila i eto prave slatke magije.

Karamel puslice

Potrebno je

ZA PUSLICE:

4 belanceta,

200 g šečera,

kašika limunovog soka;

ZA FIL:

200 g šećera,

2 kašike vode,

20 g putera,

200 ml slatke pavlake

Priprema

Umutite belanca sa šećerom i sokom od limuna u čvrst sneg. Na pleh obložen papirom za pečenje stavljate kašikom izvađene puslice i sušite ih na 100 stepeni oko 45 minuta. Za fil kuvajte šećer i vodu dok se šećer ne karamelizuje. Sklonite sa ringle, dodajte puter, promešajte, pa vratite na ringlu, sipajte pavlaku i kuvajte oko pet minuta. Preko puslice stavite po kašiku karamel-fila i sve pospite seckanim lešnicima ili orasima.

(Espreso / Najžena)