UFFFF
KARAMEL PUSLICE OD KOJIH KREĆE VODA NA USTA: Hrskava korica od SUŠENIH BELANACA, a tek fil... (RECEPT)
Preko puslice stavite po kašiku karamel-fila i sve pospite seckanim lešnicima ili orasima
Beze kolači su poslastica kojoj niko ne može da odoli. Hrskava korica od sušenih belanaca, mnogo kremastog fila i eto prave slatke magije.
Potrebno je
ZA PUSLICE:
4 belanceta,
200 g šečera,
kašika limunovog soka;
ZA FIL:
200 g šećera,
2 kašike vode,
20 g putera,
200 ml slatke pavlake
Priprema
Umutite belanca sa šećerom i sokom od limuna u čvrst sneg. Na pleh obložen papirom za pečenje stavljate kašikom izvađene puslice i sušite ih na 100 stepeni oko 45 minuta. Za fil kuvajte šećer i vodu dok se šećer ne karamelizuje. Sklonite sa ringle, dodajte puter, promešajte, pa vratite na ringlu, sipajte pavlaku i kuvajte oko pet minuta. Preko puslice stavite po kašiku karamel-fila i sve pospite seckanim lešnicima ili orasima.
(Espreso / Najžena)