BOŽANSTVENI SU
SVI VAŠI OMILJENI SASTOJCI NA JEDNOM MESTU: 3 različte VRSTE SITNIH KOLAČA, rapsodija UKUSA (RECEPT)
Ovo je takav recept, a ako vam je potrebno više kolača samo udvostručite smesu
Sitni kolači su pravi izbor za slave i uvek se prvi razgrabe. Sada poslužite ove sa lešnicima, čokoladom, kokosom...
Za slavu su nam uvek potrebni sitni kolači, a ako se oni prave bez da palite rernu i od jedne smese dobijte tri različite vrste onda je to pun pogodak. Ovo je takav recept, a ako vam je potrebno više kolača samo udvostručite smesu.
Sastojci: Za smesu:
200 ml vode
150 g maslaca
50-100 g šećera
100 g bele čokolade
250 g mlevenog keksa
50 g mlevenih (sitno iseckanih) lešnika
Za bela lešnik gnezda:
beli deo eurkrema
mlevena plazma i lešnici
Za kuglice punjene kremom:
eurokrem
kokos
Za čokoladne štanglice:
oko 100 g čokolade sa keksom (može i sa lešnicima)
2 kašike ulja
Priprema:
U vodu dodajte puter, šećer i belu čokoladu. Otopite, pa sipajte mlevene lešnike i keks, promešajte. Ostavite da se smesa ohladi 1-2 sata. Smesu podelite na 3 jednaka dela. Od prvog dela napravite kao mini pljeskavice, uvaljajte u lešnike, pa krajem varjače napravite rupu i u nju sipajte beli deo eurokrema. Od drugog dela smese uzmite malo, sipajte eurokrem i oblikujte kuglice. Uvaljajte u kokos. Od trećeg dela smesa napravite mini štanglice koje ćete uvaljati u čokoladu koju ste otopili sa uljem.
(Espreso / Cooking)