Beli luk, Foto: Printscreen/informer.rs

ušteda

EVO KAKO DA NAPRAVITE BELI LUK U PRAHU: Dobićete sjajnu AROMATIČNU stvar (RECEPT)

Oljuštite čenove belog luka, poređajte ih na pleh i ostavite da se sluše na suncu 2-3 dana. Ukoliko ne želite da na luk pada prašina, možete ga pokriti tankim platnom ili gazom.

Objavljeno: 24.11.2021. 18:49h

Beli luk je neizostavan začin u mnogim jelima. Koristi se u svežem stanju, ali i u prahu. Baš zbog toga vam predstavljamo recept za prirpemu belog luka u prahu koji možete dodavati svojim specijalitetima.

Oljuštite čenove belog luka, poređajte ih na pleh i ostavite da se sluše na suncu 2-3 dana. Ukoliko ne želite da na luk pada prašina, možete ga pokriti tankim platnom ili gazom.

Trećeg dana sameljite čenove belog luka i smesu rasporedite ravnomerno na pleh ili krpu. Ponovo ostavite na suncu 3 dana. Poslednjeg dana opet sameljite beli luk i dobićete aromatičan prah kojim ćete obogatiti ukus jelima.

Beli luk u prahu čuvajte u dobro zatvorenoj posudi ili tegli.

(Espreso/StvarUkusa)