VRHUNSKII
JEDINSTVENE KNEDLE KOJE ĆE SE SVIMA SVIDETI: Nema guljenja ŠLJIVA ni KROMPIRA, a ukus OBARA SA NOGU (RECEPT)
Po želji ih možete posuti i šećerom i to je to - nikad lakše knedle spremne su za serviranje
Šljive se uveliko nalaze na pijacama, a ima li boljeg načina da ih pripremite od knedli? Ovaj recept ćete obožavati jer u njemu nema ni guljenja, ni kuvanja krompira!
POTREBNO JE
1/2 litre mleka
250 g griza
1 jaje
1 kašika šećera
pakovanje prezli
šljive
1/2 praška za pecivo
malo ulja za kuvanje
oštro brašno po potrebi
PRIPREMA
Mleko zasladite kašikom šećera, pa u njemu skuvajte griz. Ostavite ga da se ohladi, a potom mu dodajte jaje, brašna tek toliko da možete da razvaljate brašno i prašak za pecivo.
Radnu površinu pospite brašnom a onda testo oblikujte u valjkastu smesu. Secite taj valjak na parčiće od oko 5cm širine i od njih napravite krugove.
U sredinu svakog kruga stavite pola ili celu šljivu, po vašem ukusu, pa onda zatvorite knedlu.
Pustite vodu da se kuva i u nju sipajte malo ulja. Tek kada voda proključa unutra ubacujte knedle, a kada se pojave na površini, ostavite ih da se kuvaju još nekih pet minuta.
U međuvremenu propržite prezle pa gotove knedle čim izvadite iz vode uvaljajte od njih. Po želji ih možete posuti i šećerom i to je to - nikad lakše knedle spremne su za serviranje.
(Espreso / Bluc Žena)