zapišite
BAKLAVU SVI VOLIMO, A DA LI BISTE JE PROBALI U KOMBINACIJI SA KEKSOM I BELOM ČOKOLADOM? Obećava na prvu! (RECEPT)
Ne postoji ništa slađe i ukusnije od domaće baklave. Bilo da je spremljena na tradicionalan način ili u nekoj modernijoj varijanti, baklavi se svi obradjuju. Upravo zato vam donosimo recept za najukusniju domaću baklavu sa keksom i belom čokoladom
Sastojci:
gotove kore
2 jaja
200 gr mlevenog keksa
100 gr mllevenih oraha
100 gr bele čokolade
50 ml maslinovog ulja
300 gr šećera
100 ml vode
1/2 limuna
1 vanilin šećera
Priprema:
U šerpu sipati šećer dodati vodu. Naseći limun i neka vri oko 5 min. Ohladiti. Izmešati plazmu i orahe pa u tu dodati umućena jaja i rastopljenu čokoladu.Rukama dobro izjednačiti. Raširiti koru malo poprskati uljem i premazati četkicom. Na dno staviti po širini fil pa uviti u male rolmice. Redjati u podmazan pleh. Premazati uljem iseći na manje rolate. Peći na 200 stepeni oko 40 min.. Pećenu baklavu preliti da upije. Hladnu služiti i sladiti se. Zaista jedna od vrhunskih probajte obavezno...
(Espreso/Kurir)