UFFFF
JUNETINA SA SOSOM OD VIŠANJA: Prava KOMBINACIJA UKUSA za vaš ručak (RECEPT)
Pred kraj otklopiti šerpu da ispari tečnost
U Vojvodini je redovno na meniju, najčešće za nedeljni ručak uz rinflajš.
Sastojci:
1 kg junetine, kolenica
3 luka, 3 šargarepe, 2 manja peršuna, koren
100 g celera, koren
500 ml juneće supe
celer i peršunovo lišće, so, biber
Sos od višanja:
ulje, 2 kašike brašna, 300 ml soka od višanja
200 g višanja, bez koštica
700 ml juneće supe, so, biber, šećer po ukusu
Priprema:
Komade junetine ispržiti na jačoj temperaturi sa svih strana, pa dodati na rezance isečen luk. Smanjiti jačinu ringle, dodati ostalo povrće isečeno na veće komade i nekoliko grančica peršuna i lišće celera. Naliti supom poklopiti i kuvati oko 2,5 sata. Pred kraj otklopiti šerpu da ispari tečnost.
Za sos: pomešajte malo ulja sa dve kašike brašna i vrlo kratko propržite, sokom razredite masu, dodajte višnje, nalijte supom, začinite i kuvajte dok ne dobijete željenu gustinu sosa.
Prijatno!
(Espreso / harpersbaazar.rs)