zdravlje
RUČAJTE ZDRAVO: Osetite čari zime u zdravoj OBROK salati, CVEKLA je glavni SASTOJAK! (RECEPT)
Prstima izdrobite kozji sir, pospite ga po salati, pa sve prelijte ostatkom dresinga i ostavite da odstoji 15 minuta, pre služenja.
Cvekla je riznica zdravlja, a kada se tome dodaju kopriva i kozji sir dobije se prava "bomba".
Potrebno je:
200 g kopriva 10 manjih cvekli 100 g kozjeg sira
Za preliv:
100 ml soka od pomorandže 2 kašike balzamiko sirćeta 3 kašike maslinovog ulja 1 čen belog luka so, biber
Priprema:
Operite cveklu, pa je sa korom skuvajte. Za to vreme napravite preliv za salatu. Sok od pomorandže pomešajte sa maslinovim uljem, balzamikom i belim lukom, koji ste prethodno izgnječili, posolite i pobiberite. Kada se cvekla skuva, malo je prohladite, oljuštite, isecite na tanke komadiće, pomešajte je sa opranom, sitno iseckanom i posušenom koprivom i sve začinite polovinom pripremljenog preliva.
Prstima izdrobite kozji sir, pospite ga po salati, pa sve prelijte ostatkom dresinga i ostavite da odstoji 15 minuta, pre služenja.
(Espreso/NovostiMagazin)