UKUSNO
ĆUFTE BEZ MLEVENOG MESA: Zdravija VARIJANTA sa 1 POVRĆEM (RECEPT)
Pečene ćufte servirajte na tanjirima prekrivenim listovima zelene salate preko kojih ste stavili malo ispranog kukuruza iz konzerve, zatim začinili uljem, posolili i poprskali limunovim sokom
Potrebno:
200 g pasulja iz konzerve
150 g šargarepe
150 g tikvica
jaje
50 g struganog kačkavalja
malo prezli
glavica zelene salate
200 g kukuruza iz konzerve
limun
maslinovo ulje
ljuta papričica
so
Priprema:
Pasulj ocedite i izgnječite viljuškom. Tikvice i šargarepu izrendajte i dva-tri minuta kuvajte u slanoj, ključaloj vodi, ocedite i pomešajte sa pasuljem. Dodajte strugani kačkavalj, jaje, so i sitno iseckanu ljutu papričicu i sve dobro sjedinite, Formirajte ćufte i svaku uvaljajte u mešavinu prezli i susama. Ćufte ređajte u podmazan pleh i pecite 10 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Pečene ćufte servirajte na tanjirima prekrivenim listovima zelene salate preko kojih ste stavili malo ispranog kukuruza iz konzerve, zatim začinili uljem, posolili i poprskali limunovim sokom.
(Espreso / Magazin Novosti)