Ćufte, Foto: Printscreen/Youtube/Milica Mihailović i Vule, Taša i Dunja

UKUSNO

ĆUFTE BEZ MLEVENOG MESA: Zdravija VARIJANTA sa 1 POVRĆEM (RECEPT)

Pečene ćufte servirajte na tanjirima prekrivenim listovima zelene salate preko kojih ste stavili malo ispranog kukuruza iz konzerve, zatim začinili uljem, posolili i poprskali limunovim sokom

Objavljeno: 23.11.2021. 18:44h

Potrebno:

200 g pasulja iz konzerve

150 g šargarepe

150 g tikvica

jaje

50 g struganog kačkavalja

malo prezli

glavica zelene salate

200 g kukuruza iz konzerve

limun

maslinovo ulje

ljuta papričica

so

Priprema:

Pasulj ocedite i izgnječite viljuškom. Tikvice i šargarepu izrendajte i dva-tri minuta kuvajte u slanoj, ključaloj vodi, ocedite i pomešajte sa pasuljem. Dodajte strugani kačkavalj, jaje, so i sitno iseckanu ljutu papričicu i sve dobro sjedinite, Formirajte ćufte i svaku uvaljajte u mešavinu prezli i susama. Ćufte ređajte u podmazan pleh i pecite 10 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

Pečene ćufte servirajte na tanjirima prekrivenim listovima zelene salate preko kojih ste stavili malo ispranog kukuruza iz konzerve, zatim začinili uljem, posolili i poprskali limunovim sokom.

(Espreso / Magazin Novosti)