prste da poližeš
NE MORATE ČAK NI DA GA OLJUŠTITE: Najhrskaviji krompir u ljusci koji se IKADA PROBALI (RECEPT)
A evo i odličnog, a jednostavnog trika za najukukusniji krompir u ljusci koji će biti super hrskav, a opet sočan iznutra.
Nema kuće u Srbiji u kojoj se bar jednom nedeljno na stolu ne nađe krompir kao prilog uz meso, bilo da je u obliku pirea, bilo da je pečeni ili pomfrit. Poseban specijalitet je i pečeni krompir u ljusci, koji je i najlakši za pripremu - potrebno je samo dobro ga oprati!
A evo i odličnog, a jednostavnog trika za najukukusniji krompir u ljusci koji će biti super hrskav, a opet sočan iznutra.
Dobro isperite krompir i izbušite ga sa nekoliko rupa, kako bi se lakše ispekao. Potom ceo krompir dobro premažite uljem - običnim suncokretovim, maslinovim ili maslacem, a onda ga i posolite, najbolje krupnijom morskom solju.
A ono što će krompiru dati najviše hrskavosti jeste što ćete ga peći direktno na rešetki u rerni! Kako ne biste uprljali rernu uljem koje curi niz krompir, najbolje je da ispod rešetke, na dno rerne stavite jedan pleh.
Krompir potom pecite oko 50 minuta na 190 stepeni. Nafilujte ga po želji omiljenim dodacima - povrćem, slaninicom, nadevima... I to je to! Dobićete savršeno ukusan i hrskav pečeni krompir, a bez puno nereda i čišćenja.
(Espreso/Žena.rs)