MALO DRUGAČIJE
SAVRŠENI KROMPIR PIRE PO BAKINOM RECEPTU: 1 sastojak mu menja UKUS
Kada su krompiri skuvani, dodaje maslac i mleko i napravi pire
Ovih dana društvenim mrežama proširio se video koji otkriva mnogima nepoznatu metodu pripreme pire krompira. Autorka videa, Jourdyn 'Jeaux' Parks otkriva kako nije reč o nekoj novoj, izmišljenoj metodi jer ga je ovako pripremala njena baka.
Jourdyn, koja ovu metodu pripreme poznaje od malih nogu, nije mogla verovati da ljudi krompir za pire kuhaju samo u vodi.
Evo kako to ona radi:
Prvo uzme krompire, opere ih i ne guli već ih samo premaže uljem avokada. Zatim ih stavi u lonac u koji je prethodno dodala vodu, morsku so i sastojak koji celi recept čini posebnim - pileća ili goveđa - kocka za supu zavisno o mesu koje će poslužiti uz pire.
Kocka će pojačati ukus, a pire će biti puno kremastiji, kako tvrdi. Kada su krompiri skuvani, dodaje maslac i mleko i napravi pire.
(Espreso / Večernji list)