NJAMI
RECEPT ZA BRZU I JEDNOSTAVNU VEČERU: Pohovane tikvice bez GRAMA ULJA, tope se u USTIMA (RECEPT+VIDEO)
Tikvice posuti mešavinom prezli zatim u jaja pa ponovo u prezle i jaja i ređati u pleh u koji ste stavili pek papir
Potrebno je: 1 veća mlada tikvica; 3 jaja; soli; 3 kašike prezli; 2 kašike brašna; 1 kašika griza; 4 kašike susama; malo mlevene paprike; malo kačkavalja.
Priprema: Tikvice iseći na tanke listove i posoliti. Ostaviti 15-20 minuta da odstoji pa iscediti tečnost. Jaja umutiti u činiji. U posebnu činiju sipati prezle, brašno, griz, pola susama i začinske paprike. Sve izmešati.
Tikvice posuti mešavinom prezli zatim u jaja pa ponovo u prezle i jaja i ređati u pleh u koji ste stavili pek papir.
Posuti ostatkom susama.. Narendati kačkavalj.. .Pecite 25 min na 200-220 stepeni.. Služiti tople hrskave tikvice koje će vam se dopasti čim ih zagrizete...
(Espreso / Bkaina kuhinja)