Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Serpica Recepti

recept

BELA ČORBA ISTA KAO U KAFANI: Domaćice su OTKRILE TAJNU, evo u ČEMU JE CAKA (RECEPT)

'Kafanska' bela čorba spada u jela za koja mnogi misle da su bolja kad se jedu u kafani

Objavljeno: 17.11.2021. 23:15h > 23:19h

Neka jela, jednostavno, imaju drugačiji ukus kad ih pripremite sami nego ako ih jedete u restoranu. Premda je obično prednost na strani hrane koju sami spremite, 'kafanska' bela čorba spada u jela za koja mnogi misle da su bolja kad se jedu u kafani. Neke se domaćice hvale da su otkrile tajnu i ona glasi: koliko mesa, toliko luka i toliko šargarepe.

Ovo je taj recept.

Potrebno (za 1l čorbe):

300 g luka

300 g šargarepe

300 g mesa (junećeg ili drugog po izboru)

po želji možete dodati grašak i krompir

1 kašika brašna

malo ulja

so i biber po ukusu

Priprema:

Luk iseckati što sitnije pa na malo ulja dinstati da bude staklast. Zatim dodati šargarepu sitno seckanu i dinstati još malo. Na kraju dodati meso iseckano na sitne kockice, posoliti i dinstati dok meso ne omekša. Naliti toplom vodom i zgusnuti čorbu brašnom.

U originalnom receptu na ulju se proprži brašno (koliko litara vode toliko kašika brašna) i sipati u čorbu. Ako izbegavate zaprške sa uljem, razmutite gustin u malo vode i sipajte u vrelu čorbu.

(Espreso / Noizz.rs)