paŽnja
POSLUŽITE OVAKVU SALATU UZ PEČENJE I PRATITE REAKCIJE GOSTIJU: Evo u čemu je njena TAJNA (VIDEO)
Odlična je uz pečenje
Sve je više dokaza da sveže ili kuvano povrće povoljno utiče na zdravlje i zato ga stručnjaci preporučuju u ishrani.
Puno vitamina i minerala odlično ide uz glavni obrok, posebno uz pečenje. A s obzirom da je sezona slava, možete oduševiti goste ovim receptom.
Potrebno je:
3 krompira
1/2 glavice manjeg kupusa
3-4 kisela krastavčića
150-200 gr kisele pavlake
3 kašike seckanih maslinki
3 čena belog luka
jabukovo sirće
1 manja cvekla
50 ml maslinovo ulje
so, biber
salata
Priprema:
Skuvati krompir, a kupus iseći na rezance . Krompir oguliti, pa iseći na kockice. Posoliti i pobiberiti .
Izrendati i cveklu na kupus, dodati na kocke maslinke, posoliti, dodati sirćeta i zakiseliti po želji. U činiju staviti pavlaku, beli luk i ulje i izjednačiti, pa sipati na krompir i izmešati.
Dodati kupus i sve dobro promešati i salata je gotova.
(Espreso)