Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube

otkrivamo

SMATRA SE ZA NAJLEKOVITIJI ZAČIN KOJI SE MOŽE IZBORITI SA OPAKIM BOLESTIMA: Dovoljan je samo pramen OVE BILJKE

Veoma zanimljivo

Objavljeno: 16.11.2021. 11:57h > 15:49h

Šafran sadrži impresivnu raznolikost biljnih sastojaka koji deluju kao antioksidansi.

Značajni antioksidanti šafrana uključuju krocin, kroketin, safranal i kaempferol.

Crocin i crocetin su karotenoidni pigmenti i odgovorni su za crvenu boju šafrana.

Safranal daje šafranu prepoznatljiv ukus i aromu.

Na kraju, kaempferol se nalazi u cvetnim listovima šafrana. Ovo jedinjenje je povezano sa zdravstvenim koristima.

Šafran je bogat biljnim jedinjenjima koja deluju kao antioksidanti, kao što su krocin, kroketin, safranal i kaempferol.

Čaj od šafrana

foto: Printscreen Youtube

U 150 ml ključale vode staviti 5- 6 stigmi prvog srpskog šafrana, zasladiti po želji i pustiti da odstoji 6-7 minuta. Promešajte i počnite da uživate.

(Espreso)