Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube
otkrivamo
SMATRA SE ZA NAJLEKOVITIJI ZAČIN KOJI SE MOŽE IZBORITI SA OPAKIM BOLESTIMA: Dovoljan je samo pramen OVE BILJKE
Veoma zanimljivo
Objavljeno: 16.11.2021. 11:57h
> 15:49h
Vanja Pejić
Šafran sadrži impresivnu raznolikost biljnih sastojaka koji deluju kao antioksidansi.
Značajni antioksidanti šafrana uključuju krocin, kroketin, safranal i kaempferol.
Crocin i crocetin su karotenoidni pigmenti i odgovorni su za crvenu boju šafrana.
Safranal daje šafranu prepoznatljiv ukus i aromu.
Na kraju, kaempferol se nalazi u cvetnim listovima šafrana. Ovo jedinjenje je povezano sa zdravstvenim koristima.
Šafran je bogat biljnim jedinjenjima koja deluju kao antioksidanti, kao što su krocin, kroketin, safranal i kaempferol.
Čaj od šafrana
U 150 ml ključale vode staviti 5- 6 stigmi prvog srpskog šafrana, zasladiti po želji i pustiti da odstoji 6-7 minuta. Promešajte i počnite da uživate.
(Espreso)