DA LI STE JE PROBALI?
OVA ČORBA SE NAJVIŠE IZNOSI U TOKU SLAVA I SVADBI, A KADA JE PROBATE SHVATIĆETE I ZAŠTO: Ukus je zagarantovan
Donosimo vam recept za belu čorbu koja se najčešće pravi za slave, praznike, svadbe, a čiji če ukus sve oboriti s nogu
Sastojci:
- oko 1 kg pilećeg mesa (sa kostima, bez kostiju je to oko 600 gr. čistog mesa)
- 200 grama paškanata
- 200 grama peršuna
- 350 grama šargarepe
- 400 grama krompira
- 250 grama luka
- 100 grama celera
- 1 čen belog luka
- 150 grama graška
- lovorov list
- lišce peršuna
- so, biber, suvi začin sve po ukusu
Legir:
- 200 grama kisele pavlake
- 1 jaje
- sok od jednog limuna
- 100 gr. maslaca ili ulje
- 1 puna kašika brašna
Priprema:
U lonac stavite meso nalijte 5 litara vode i neka krene da kuva.
Ogulite svo povrće, operite ga i stavite u lonac zajedno sa mesom.
Sve neka kuva dok ne omekša.
Izvadite iz supe, ostavite da se hladi pa usitnite.
U lonac (drugi) rastopite maslac, kratko propržite brašno pa nalijte pola litre supe i promešajte.
Dodajte iseckano meso i povrće, ostatak supe, peršunovo lišće i kuvajte još 15 - 20 minuta.
U međuvremenu dodajte začine.
Kada ste sklonili sa ringle u vrelu čorbu umešajte legir.
Umutite jaje, pavlaku, limun.
(Espreso/ Stil kurir)