recept
KAŽU DA OD OVAKVOG DOMAĆEG HLEBA NEMA BOLJEG: Ono što radi vašem ORGANIZMU ostaviće vas BEZ TEKSTA
Kvasac potopiti u deo mlake vode oko 50 ml dodati šećer da se kvasac istopi i malo krene da peni
Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za domaći hleb.
Potrebno je:
300 ml vode
20 gr kvasca
1 kašičica šećera
250 gr brašna
100 gr integralnog pšeničnog brašna
dodati još 80 gr brašna pri obradi testa
50 ml ulja
čašica susama (čašica plastična 50 gr)
1 čašica semena suncokreta
1/2 čašice crnog susama
1 čašica lanenog semena
1/2 čašice ml lanenog semena
soli
Priprema:
Kvasac potopiti u deo mlake vode oko 50 ml dodati šećer da se kvasac istopi i malo krene da peni.
Sipati u činiju ostatak vode dodati kvasac, maslinovo ulje brašno i sve nabrojan seme. i na kraju so pa zamesiti rukama testo dodavajući još malo brašna i obraditi testo da bude glatko. Pokriti da odmara oko 30-40 min.
Obraditi rukama naraslo testo u lopti pa ga staviti u pleh koji ste pobrašnjivili. Pokriti da još malo odmara oko 15 min zaseći na pola poprskati ga pumpicom, vodom posuti semenkama i malo pobrašnjiviti.
Peći na 200 stepeni C oko 50 -60 min...
(Espreso)