brzo i lako
ZASLADITE NAREDNE JESENJE DANE: Idealan recept za KESTEN PIRE SA ŠLAGOM (RECEPT)
Lako i brzo se sprema, idealan za jesen
Kesten pire sa šlagom bez sumnje je jedan od omiljenih jesenjih slatkiša za hladne jesenje dane.
Sastojci:
1 kg neočišćenog kestena (600 g očišćenog)
200 ml vode
70 grama šećera
50 ml ruma
15 ml arome vanile
Za ukrašavanje:
300 ml pavlake za šlag
narendana čokolada
Priprema:
Kestene zasecite nožićem oko milimetar dubine i stavljajte u šerpu. Nalijte hladne vode da ogreznu, malo posolite i kad voda provri, kuvajte 15-20 minuta. Procedite ih i vadite iz kore kad se malo prohlade. Izvagajte 600 grama očišćenih kestena. Sipajte vodu u posudu na šporetu, dodajte šećer i mešajte da se šećer otopi. Dodajte rum i aromu vanile. Kad provri, kuvajte tri minuta. Tečnost malo prohladite. U blender ubacite očišćene kestene i sameljite ih. Dodajte sirup od šećera koliko je potrebno da se dobije kompaktna smesa, ne previše retka. Dobijeni pire protisnite kroz presu za krompir u prikladne činijice. Umutite pavlaku u čvrsti šlag.
(Espreso / Kurir)