Integralni hleb, Foto: Printscreen/YouTube/Jelajelena Petrovic

probajte što pre

INTEGRALNI HLEB SA ZDRAVIM SEMENKAMA ZA VAŠU TRPEZU: Spolja HRSKAV, a iznutra MEKAN (RECEPT + VIDEO)

Spolja hrskav, a iznutra mekan i prepun zdravih semenki, postaće obavezan na vašoj trpezi

Objavljeno: 13.11.2021. 21:17h

Hleb je najukusniji i najzdraviji onda kada ga vi napravite.

Verujemo da imate svoj provereni recept, ali smo sigurni da ovom nećete odoleti.

Spolja hrskav, a iznutra mekan i prepun zdravih semenki, postaće obavezan na vašoj trpezi.

Potrebno je:

1. 300 ml vode 2. 20 gr kvasca 3. 1 kašičica šećera 4. 250 gr brašna 5. 100 gr integralnog pšeničnog brašna 6. dodati još 80 gr brašna pri obradi testa 7. 50 ml ulja 8. čašica susama (čašica plastična 50 gr) 9. 1 čašica semena suncokreta 10. 1/2 čašice crnog susama 11. 1 čašica lanenog semena 12. 1/2 čašice ml lanenog semena 13. soli

Priprema:

Kvasac potopiti u deo vode, oko 50 ml mlake, dodati šećer da se kvasac istopi i malo krene da peni. Sipati u činiju ostatak vode, dodati kvasac, maslinovo ulje brašno i sve nabrojane semenke. Na kraju dodati so, pa zamesiti rukama testo dodavajući još malo brašna i obraditi testo da bude glatko. Pokriti da odmara oko 30-40 min. Obraditi rukama naraslo testo u lopti, pa ga staviti u pleh koji ste pobrašnjivili. Pokriti da još malo odmara oko 15 min, a zatim ga zaseći na pola Poprskati ga pumpicom sa vodom, posuti semenkama i malo pobrašnjiviti. Peći na 200 stepeni C oko 50 -60 min.

(Espreso / Objektiv)