PEČENJE
PILETINA + SLANINICA SU DOBITNA KOMBINACIJA: Gotovo za samo 30 MINUTA! (RECEPT)
Za sve ljubitelje pilećeg mesa, recept za ražnjiće punjen kačkavaljem i paradajzom, a preliven soja sosom i medom
Ako uživate u hrani sa roštilja, onda će vam se sigurno svideti i ovaj recept za pileće ražnjiće. Napravite ih sada sami, ali u kućnoj varijanti za svoju porodicu i prijatelje. Piletinu punjenu sirom i paradajzom prelijte mešavinom soje sosa i meda i dobićete hrskavu spolja i iznutra mekanu piletinu. Kada budu gotovi možete ih poslužiti sa pomfritom i kupus salatom.
Sastojci:
500g pilećih prsa
200 g slanine
50 g sira
1 paradajz
Za sos:
30 ml soja sosa
30 ml meda
Priprema:
Piletinu isecite na tanko, izlupajte je, a onda posolite i pobiberite. Manju krišku paradajza i kačkavalja stavite na ivicu piletine, pa onda uvijajte. Piletinu umotajte u slaninu, a zatim je stavljate na štapiće za ražnjiće. Pomešaajte soja sos i med, pa time premažite piletinu i ostavite u rerni 25 minuta na 180°C da se peče.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)