Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

SVINJETINA

NEODOLJIV SVINJSKI KARE: Tajna specijaliteta je MED! (RECEPT)

Meso sa medom i majčinom dušicom, pravi izbor za nedeljni ručak

Objavljeno: 11.11.2021. 20:37h > 20:41h

Sastojci:

– 1 kg svinjskog karea

– so, biber

– 1 kašika maslinovog ulja

– 2 kašike meda

– 2 štapa celera

– 1 crni luk

– 3 čena belog luka

– 2 šargarepe

– 1/2 paprike

– 1 kašika majčine dušice

– 200 ml pileće bistre supe ili vode

– 100 ml neutralne pavlake

Priprema:

Meso operite, osušite ubrusom, pa ga premažite uljem i medom, a zatim posolite i pobiberite.

Šargarepu i celer prepoloviti, a luk i papriku narezi na manje komade. Dodati majčinu dušicu, beli luk, pileću supu ili vodu, pa stavite meso na povrće.

Posudu za pečenje zatvorite folijom, i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 80 minuta.

Skinite foliju i nastavi pečenje jos 15 minuta, dok sve lepo ne porumeni.

Pečeno meso prebacite na tanjir i poklopite folijom. Sok od pečenja sa povrćem prebacite u manju i dublju posudu za kuvanje, pa sve dobro usitniti štapnim mikserom.

Kaša od povrća ce biti gusta , pa dodaj vode ili supe po želji. Stavite sos da se kuva na umerenoj temperaturi i dodajte pavlaku, pa još koji munut kuvajte.

Odležano meso isecite na šnite željene debljine i servirajte sa pire krompirom, pripremljenim sosom i salatom po izboru.

Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/Coolinarika)