SVINJETINA
NEODOLJIV SVINJSKI KARE: Tajna specijaliteta je MED! (RECEPT)
Meso sa medom i majčinom dušicom, pravi izbor za nedeljni ručak
Sastojci:
– 1 kg svinjskog karea
– so, biber
– 1 kašika maslinovog ulja
– 2 kašike meda
– 2 štapa celera
– 1 crni luk
– 3 čena belog luka
– 2 šargarepe
– 1/2 paprike
– 1 kašika majčine dušice
– 200 ml pileće bistre supe ili vode
– 100 ml neutralne pavlake
Priprema:
Meso operite, osušite ubrusom, pa ga premažite uljem i medom, a zatim posolite i pobiberite.
Šargarepu i celer prepoloviti, a luk i papriku narezi na manje komade. Dodati majčinu dušicu, beli luk, pileću supu ili vodu, pa stavite meso na povrće.
Posudu za pečenje zatvorite folijom, i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 80 minuta.
Skinite foliju i nastavi pečenje jos 15 minuta, dok sve lepo ne porumeni.
Pečeno meso prebacite na tanjir i poklopite folijom. Sok od pečenja sa povrćem prebacite u manju i dublju posudu za kuvanje, pa sve dobro usitniti štapnim mikserom.
Kaša od povrća ce biti gusta , pa dodaj vode ili supe po želji. Stavite sos da se kuva na umerenoj temperaturi i dodajte pavlaku, pa još koji munut kuvajte.
Odležano meso isecite na šnite željene debljine i servirajte sa pire krompirom, pripremljenim sosom i salatom po izboru.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Coolinarika)