pasta
SAVRŠEN SOS ZA PASTU: Ključ je u 2 SASTOJKA (RECEPT+VIDEO)
Ukusan i lak obrok!
Testenina je, priznaćete, uvek odlična ideja.
Pogotovo ako nemate puno vremena na raspolaganju za spremanje.
Bolonjeze su prilično popularne, a sos koji se pravi za njih je jedan od ukusnijih.
Ali, ako tom sosu dodate još i grašak i pečurke, dobićete novi omiljeni ukus i savršenu jesenju pastu.
Sastojci:
1. 320 g makarona 2. 1 čen belog luka 3. 300 g pečuraka 4. 300 g mlevenog mesa 5. 200 g graška iz konzerve ili zamrznutog 6. 300 ml paradajz soka
Priprema:
Makarone skuvajte, a mleveno meso propržite i zatim dodajte seckane pečurke i beli luk. Sve to promešajte, pa dodajte grašak iz konzerve i sok od paradajza. Kuvajte oko 10-ak minuta, a zatim dodajte i kuvane makarone i ostavite da se sve zajedno krčka još nekih pet minuta na šporetu.
Za lakšu pripremu, pogledajte video:
Bonus video:
(Espreso/Objektiv.rs)