Pasta, Foto: Printscreen/Youtube/ The Perfect Home

pasta

SAVRŠEN SOS ZA PASTU: Ključ je u 2 SASTOJKA (RECEPT+VIDEO)

Ukusan i lak obrok!

Objavljeno: 10.11.2021. 20:03h > 20:07h

Testenina je, priznaćete, uvek odlična ideja.

Pogotovo ako nemate puno vremena na raspolaganju za spremanje.

Bolonjeze su prilično popularne, a sos koji se pravi za njih je jedan od ukusnijih.

Ali, ako tom sosu dodate još i grašak i pečurke, dobićete novi omiljeni ukus i savršenu jesenju pastu.

Sastojci:

1. 320 g makarona 2. 1 čen belog luka 3. 300 g pečuraka 4. 300 g mlevenog mesa 5. 200 g graška iz konzerve ili zamrznutog 6. 300 ml paradajz soka

Priprema:

Makarone skuvajte, a mleveno meso propržite i zatim dodajte seckane pečurke i beli luk. Sve to promešajte, pa dodajte grašak iz konzerve i sok od paradajza. Kuvajte oko 10-ak minuta, a zatim dodajte i kuvane makarone i ostavite da se sve zajedno krčka još nekih pet minuta na šporetu.

Za lakšu pripremu, pogledajte video:

Bonus video:

(Espreso/Objektiv.rs)