Pomorandža, Foto: Profimedia

iskusno

UVEK NATRČITE NA GORKU POMORANDŽU? Uz ovaj TRIK ćete uvek uzimati SLATKE kao med

Obična ili "slatka" narandža vrsta je omiljenog voća koje najčešće cedimo u sok, jedemo sirovo ili koristimo za pripremu slastica, ali naziv nije garancija da ćemo uvek dobiti sočan zalogaj.

Objavljeno: 10.11.2021. 19:11h > 21:52h

Možda postoji svega šaka "jada" ljudi koji znaju za ovaj trik.

Obična ili "slatka" narandža vrsta je omiljenog voća koje najčešće cedimo u sok, jedemo sirovo ili koristimo za pripremu slastica, ali naziv nije garancija da ćemo uvek dobiti sočan zalogaj.

Seviljske narandže su obično gorče, a narandže iz Valensije se najčešće koriste u proizvodnji sokova.

Jedan od načina na koji možete prepoznati sočno voće je taj da ga uzmete u ruku i osetite težinu - što je teža s obzirom na svoju veličinu, narandža će biti sočnija. One koje se čine suviše lagane su obično suve. Čvrsta narandža jarke boje takođe može biti dobar odabir, a izbegavajte mekane plodove ili one s vidljivim oštećenjima.

Pomirišite ih - one koje mirišu zrelo takođe su dobri kandidati.

Detalj koji će vam olakšati potragu za sočnim narandžama je ispupčenje koje se nalazi na donjoj strani, suprotno od peteljke - birajte one plodove koji ga imaju. Tako barem kažu bake koje znaju više o narodnim mudrostima.

Još je jedna od teorija da su slađe narandže one s većom rupicom - odnosno “pupkom”.

(Espreso/Najžena)