iskusno
UVEK NATRČITE NA GORKU POMORANDŽU? Uz ovaj TRIK ćete uvek uzimati SLATKE kao med
Obična ili "slatka" narandža vrsta je omiljenog voća koje najčešće cedimo u sok, jedemo sirovo ili koristimo za pripremu slastica, ali naziv nije garancija da ćemo uvek dobiti sočan zalogaj.
Možda postoji svega šaka "jada" ljudi koji znaju za ovaj trik.
Obična ili "slatka" narandža vrsta je omiljenog voća koje najčešće cedimo u sok, jedemo sirovo ili koristimo za pripremu slastica, ali naziv nije garancija da ćemo uvek dobiti sočan zalogaj.
Seviljske narandže su obično gorče, a narandže iz Valensije se najčešće koriste u proizvodnji sokova.
Jedan od načina na koji možete prepoznati sočno voće je taj da ga uzmete u ruku i osetite težinu - što je teža s obzirom na svoju veličinu, narandža će biti sočnija. One koje se čine suviše lagane su obično suve. Čvrsta narandža jarke boje takođe može biti dobar odabir, a izbegavajte mekane plodove ili one s vidljivim oštećenjima.
Pomirišite ih - one koje mirišu zrelo takođe su dobri kandidati.
Detalj koji će vam olakšati potragu za sočnim narandžama je ispupčenje koje se nalazi na donjoj strani, suprotno od peteljke - birajte one plodove koji ga imaju. Tako barem kažu bake koje znaju više o narodnim mudrostima.
Još je jedna od teorija da su slađe narandže one s većom rupicom - odnosno “pupkom”.
(Espreso/Najžena)