prste da poliŽEš
SLAVE ŽUDE ZA OVIM RECEPTOM: Ovo je najukusnija TORTA OD ORAHA, GOSTI će dolaziti samo radi NJE
Donosimo recept za najukusniju tortu od oraha koji ćete prenositi s kolena na koleno
Setite se samo da je orah bogat izvor antioksidanata, poboljšava rad mozga, otklanja stres, nesanicu i neguje kožu.
Sastojci:
8 jaja 250 gr šećera 2 velike kašičice jabukovog sirćeta 80 gr belog brašna 200 gr mevenih oraha 1 prašak za pecivo 1 mala kašičica cimeta 650 ml slatke pavlake 300 gr tamne čokolade za kuvanje 1 narandža 150 gr maskarponea
Priprema:
Da biste napravili biskvit izmiksajte 8 belanaca, 150 gr šećera i 2 velike kašike jabukovog sirćeta. Kada belanjca postanu čvrsta, gusta i sjajna, bez grudvica, dodajte 80 gr belog glatkog brašna, 200 gr mevenih oraha, 2 žumanca i 1 prašak za pecivo, i kašičicu cimeta.
Pecite smesu u kalupu za tortu na 160 stešeni oko 45 min.
Čokoladni premaz: 300 ml slatke pavlake zagrejte do vrenja, pazite da ne prokuva, dodajte 300 gr tamne čokolade, sklonite sa šporeta. Kada pomešate slatku pavlaku i čokoladu, dodajte 6 žumanaca i pustite da se sve malo ohladi na sobnoj temperaturi.
Za ispečene i ohlađene kore pripremite krem od 350 ml slatke pavlake koji ćete miksati dok se ne zgusne i umešajte 100 gr šećera u prahu, 150 gr maskarponea, koricu i sok od jedne narandže.
Kore posložite u kalup i namažite prvo čokoladni premaz pa krem i tako sve do vrha. S ostatkom krema ukrasite tortu i pospite orasima po želji.
Prijatno!
(Espreso)