ISPROBAJTE
JEDINO OVAKO SE PRAVILNO POHUJE MESO: U suprotnom ćete naići na mnoge NEPRIJATNOSTI
Postoji nekoliko pravila koja su ista bez obzira da li pohujete meso povrće ili nešto treće
Namirnicu prvobitno pripremite na uobičajen način, uvaljajte u brašno, jaja i na kraju prezle. Unapred spremite sve komade koje želite da pohujete.
U međuvremenu, rernu podesite na oko 200 stepeni, u zavisnosti od toga šta pohujete - ukoliko je to meso potrebno je više vremena, pa će temperatura biti nešto niža, dok povrću ne treba dugo.
U pleh stavite vrlo malo ulja, tek toliko da dno bude premazano i stavite ga u vruću rernu. Držite kratko, samo da se ulje zagreje, pa složite komade koje ste unapred prirpemili za pohovanje i premažite ih uljem odozgo. Na pola pečenja okrenite komade na drugu stranu.
Na ovaj način dobićete dovoljno hrskav, dovoljno zdrav i ukusan obrok, brzo i bez propratnih neprijatnosti kao inače.
(Espreso)