JESTE LI ZNALI?
JEDNU VRSTU PICE OBAVEZNO IZBEGAVAJTE: Sastojak koji najviše VOLITE u kombinaciji vodi do KATASTROFE
Tri osnovna sastojka pice su ponaosob opasna i štetna, a u kombinaciji mogu imati i katastrofalne posledice
Svi smo u leksikonima kao mali pisali da nam je omiljeno jelo - pica. I zaista, imamo je u raznim varijantama, svaki probirač može da pronađe onu koja mu najviše odgovara, a pritom je ukusna i jeftina. Međutim, kada se ukombinuju ovi sastojci, može da bude veoma pogubna po naše zdravlje.
Mesne prerađevine i suhomesnati proizvodi
Salame, šunke i kobasice na vašoj pici podižu vaš LD holesterol koji može biti veoma oposan po zdravlje, a količina soli u industrijski prerađenom mesu može da bude opasna za vaše srce jer će mu povećavati opterećenost, takođe će uticati i na povišeni pritisak.
Sir i Kačkavalj
Svi vole kada se kačkavalj rastopi, pa onda tako vruć "razvlači" dok jedemo picu. A neko voli da više vrsta sira kombinovano preko testa i mesa, pa pored kačkavalja dodaje i beli sir i parmezan. Sirevi sami po sebi predstavljaju esenciju masnoće, a sadrže i veliku količinu soli koja, opet, kao i mesne prerađevine, može da naškodi vašem srcu.
Testo do belog brašna
Testo za picu najsličnije je testu za hleb, koji dokazano šteti zdravlju, naročito ako se priprema sa belim brašnom. Unećete užasno mnogo ugljenih hidrata, a vrlo malo hranljivih sastojaka. Ranije su stručnjaci pokazali da je hleb među namirnicama koje mogu da naruše imunitet čija stabilnost i okačanost nam je u ovim vremenima suočavanja sa virusom neophodna.
Kao što možemo da zaključimo, tri osnovna sastojka pice su ponaosob opasna i štetna, a u kombinaciji mogu imati i katastrofalne posledice.
(Espreso)