prste da poližeš
TAJNA NAJUKUSNIJE SARME NALAZI SE U 1 SASTOJKU: Omiljeno tradicionalno jelo Srba sada još boljeg ukusa
Posle sarmi počastite se nekim ukusnim kolačem
Sarmu svi obožavaju, ali je do sada niste kuvali sa belim vinom. Tradiconalnom srpskom jelu belo vino daje poseban šmek, pogotovo ako se doda i malo kima. Isprobajte da pripremite sarmu na ovaj način. Ako volite sarme, pored standardnih i sarmica od zelja, probajte i sarmu sa svežim kupusom.
Posle sarmi počastite se nekim ukusnim kolačem.
Sastojci:
kiseli kupus
800 g mlevenog mesa
1 šargarepa
malo slanine
pirinač
½ glavice crnog luka
1,5 kašičica začinske paprike
1 šoljica belog vina
malo kima, lovorov list
suvo meso
Priprema:
Iseckajte sitno crni luk, šargarepu i slaninu, pa pomešajte. Dodajte mleveno meso i pirinač koji ste prethodno potopili u vrelu vodu na nekoliko minuta samo da omekša. Lepo sjedinite. Ako želite, možete da propržite luk, šargarepu, slaninu i meso.
Začinsku papriku pomešajte sa vodom i pospite na dno šerpe. Preko stavite 2 lista kupusa. Zatim na svakom listu sarme isecite vrh i stavite punu kašiku mesa i uvijajte. Kada poređate prvi red sarmi, sipajte belo vino, pa nastavite da ređate. U sredinu stavite suvo meso. Prelijte sa malo vode i stavite malo kima i lovorov list. Ako je potrebno u toku kuvanja dodajte još malo vode.
(Espreso/stvarukusa.mondo.rs)