probajte
RUSKA PITA SA MESOM ZA KOJOM I SRBI LUDE: Lako se sprema, puna je ZAČINA! (RECEPT)
Zaljubićete se u nju!
Ruska pita sa mesom pravi se od lisnatog testa i mlevene junetine uz dodatak majčine dušice, a ukus je očaravajuć i nazaboravan. Uživajte!
Sastojci:
dva bloka lisnatog testa maslinovo ulje veća glavica crnog luka dva čena belog luka 900 g mlevene junetine malo majčine dušice malo peršuna veće žumance so, biber
Priprema:
U većem tiganju zagrejati kašiku-dve ulja, pa pržiti sitno seckan crni luk dok ne omekša. Dodati izgnječeni beli luk i mešati još minut. Zatim ubaciti meso, posoliti, pobiberiti, začiniti majčinom dušicom i peršunom, te pržiti uz mešanje 25-30 minuta. Ocediti od viška masnoće i prohladiti.
Odmrznuto lisnato testo razvaljati oklagijom na dva pravougaonika, filovati pripremljenom smesom, pa zarolati i prebaciti na pleh obložen papirom za pečenje. Premazati umućenim žumancetom i peći u rerni na 200 stepeni dok testo ne porumeni. Iseći na komade i poslužiti.
(Espreso)