ukusno!
BOLJE I OD PRŽENICA I OD OMLETA! Zaboravićete na PEKARU nakon što probate NAJLEPŠE PECIVO (VIDEO)
Preukusno pecivo možete da jedete i za doručak, uz ručak, ali i kao večeru
Da biste jeli najlepše pecivo ne morate da izlazite do pekare nego sami napravite. Potrebne su vam 2 vrste sira i malo strpljenja.
Zaboravite na pekaru, sada sami kod kuće napravite jednostavno pecivo sa sirom koji se topi. Ne morate ni da izlazite iz toplog doma, jer gotovo sve sastojke imate kod kuće. Ako vam neki nedostaje pokušajte da zamenite sa nečim što imate. Preukusno pecivo možete da jedete i za doručak, uz ručak, ali i kao večeru. Poslužite sa jogurtom ili domaćim sokom.
Sastojci:
120 ml tople vode
1 kašičica šećera
1 kašičica suvog kvasca
1/2 kašičice soli
1 kašika ulja
300 g brašna
2 kašike pavlake
Za fil:
200 g tvrdog sira
250 g krem sira
1 žumance
1 kašika mleka
Priprema:
U toplu vodu dodajte šećer i kvasac, pa promšejate. Zatim dodajte so i pavlaku. Sjedinite i sipajte brašno. Umesite testo. Zatim sipajte ulje i još malo ga mesite da dobijte glatko testo. Pokrijte i ostavite sat vremena na toplom. Testo podelite na 6 delova i oblikujte loptice. Stavite na pleh obložen pek papirom. Pritisnite rukama da dobijete oblik pljeskavice. Premažite krem sirom, a zatim pospite rendanim sirom. Pecite na 180°C nekih 20-25 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Stvar Ukusa)