PAŽNJA
OVO JE NAJČEŠČE SPREMANO JELO U SRBIJI, A DA LI STE SIGURNI DA GA ISPRAVNO PRAVITE? Pogledajte NAJTAČNIJI RECEPT
Jednostavno, ukusno i brzo se priprema...
Zašli smo u duboku jesen, pa je uprkos suncu napolju hladno. Zato je dobro da za ručak primemite nešto što će vas zagrejati i nahraniti.Jelo koje će vam to omogućiti je i jedno od najčešće spremani u Srbiji, u svakodnevnoj ishrani, lako se priprema, sastojci su dostupni, a veoma je zdravo, dobro za probavu, greje i obezbeđuje sve što jedan zdrav obrok treba da ima.
Reč je o čorbici sa belim mesom i krompirom.
Sastojci:
200 g pilećeg belog mesa (može i bez mesa ako volite)
800 g krompira
100 gr. crnog luka
3 – 4 čena belog luka
1 kašika suvog začina
malo bibera
peršunovo lišće
2 kašike ulja ili kockica maslaca
Oko 2,5 do 3 litra vode
rezanci za supu
Priprema:
Na ulju izdinstajte sitno iseckano belo meso, izvadite ga iz šerpe pa dodajte iseckan crni luk. Kratko dinstajte, pa dodajte iseckan beli luk. Par sekundi još pržite pa dodajte isečen krompir, vodu da prekrije. Kuvajte dok krompir ne omekša. Ispasirajte viljuškom ili štapnim mikserom, vratite meso u čorbu, začinite i dodajte peršunovo lišće i još vode (koliko volite da bude gusto). Kuvajte oko 2 minuta pa dodajte rezance. Prijatno!
(Espreso)