Meso, Foto: Profimedia

pazite

VODITE RAČUNA KAKO PRAVITE MARINADU ZA MESO: 3 greške koje DOVODE do lošeg UKUSA

Ipak, budite oprezni da ne pomešate sve navedeno zajedno jer će ukus biti sve samo ne dobar

Objavljeno: 28.10.2021. 18:27h > 18:30h

Mariniranje mesa za pečenje u rerni ili na roštilju nije baš jednostavan posao. Kako prenosi RD, mnogi prave greške kod pripreme marinade, pa uzaludno potroše vreme i veliku količinu dobrog mesa. Proučite pet najčešćih grešaka koje se događaju i setite ih se sledeći put pre nego što začinite meso.

1. Previše ili premalo ukusa

Treba dobro kombinovati začine, samo so i biber nisu dovoljni. Dodajte limun, ružmarin, beli luk, narandžu, kivi... Izbora je stvarno puno. Ipak, budite oprezni da ne pomešate sve navedeno zajedno jer će ukus biti sve samo ne dobar. Dakle, treba imati meru sa začinima i napraviti kombinaciju ukusa koje se slažu.

2. Prekratko mariniranje mesa

Nije dovoljno ostaviti meso u marinadi sat, dva pre pečenja. Najbolje bi bilo to napraviti veče pre i pustiti da stoji barem 12, ako ne i 24 sata u posudi s uljem i začinima.

3. Previše soli, premalo ulja

So u marinadi je važna, ali previše soli moglo bi dovesti do suvog i tvrdog mesa jer će ona izvući svu vlagu. Takođe, osigurajte da je svaki komad mesa prekriven marinadom, odnosno uljem i sokovima kako bi svi imali jednak ukus.

(Espreso / Večernji list)