Pileća supa, Foto: Printscreen/Youtube
novo
PILEĆA SUPA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE: Ukus koji se ZAUVEK PAMTI, imamo DETALJAN RECEPT
Poslužite toplo i uživajte maksimalno
Objavljeno: 24.10.2021. 18:03h
> 18:06h
Milica Drinčević
SASTOJCI
2 litra vode
2 pileća bataka ili 1 pileća leđa
3 srednje šargarepe
3 srednja paškanata
1 glavica crnog luka
malo svežeg lista peršuna
malo testenine za supu
začin C i biber
Način pripreme
Napuni šerpu sa 2 litra vode, te dodajte pileća leđa ili dva pileća bataka. Zatim stavite na ringlu. Dok se voda zagrejava iseckajte 3 srednje šargarepe, 3 paškanata na kolutove, a 1 glavicu crnog luka na četvrtine.
Povrće stavite u šerpu sa piletinom da se kuva najmanje sat vremena. Kada se sve skoro skuvalo, izvadite meso i iseckajte ga na sitne komadiće pa ga vratite u supu.
Dodajte domaće rezance i svež peršun, kao i začin C i biber i kuvajte još 15 minuta.
Poslužite toplo i uživajte maksimalno.
(Espreso/Stil)