ukusno
PRSTE DA POLIŽEŠ: ŠPAGETE u kremastom sosu koje ćete iznova praviti SA SLAŠĆU, a ručak ''na brzinu'' (RECEPT)
Sipajte paradajz na udinstan luk, pa dodajte začine.
U potrazi za još ponekim receptom za brzački ručak, stigla sam i do ove ideje, malo je doterala i eto nama još jednog ukusnog ručka koji se lako i brzo sprema.
Sastojci:
1 glavica crnog luka, srednja
2 čena belog luka
2 kašike maslinovog ulja
2 konzerve (2×400 gr) paradajz kockica (ili oko 500 gr paradajza i 300 gr paradajz soka)
2 dcl pavlake za kuvanje
40 gr (1 kesica) ribanog parmezana
1 kašičica sušenog bosiljka
1 kašičica sušenog origana
1/2 kašičice belog bibera
1 kašičica soli
500 gr špageta
Stavite vodu za špagete da provri i posolite je. Za to vreme, pripremajte sos. Iseckajte crni luk na sitne kocke, pa ga na maslinovom ulju prodinstajte. Pred kraj, dodajte beli luk, protisnut kroz mašinicu za isti (…kad ne znam pravi naziv). Paradajz iz konzerve sipajte u čoper (ako imate, ako ne…preskočite ovaj korak, pa koji minut duže kuvajte sos), pa ga samo baš zavrtite na sekund – dva, tek toliko da malo dodatno usitni paradajz. Sipajte paradajz na udinstan luk, pa dodajte začine.
Krčkajte sos 10-tak minuta, zatim dodajte pavlaku za kuvanje i parmezan, promešajte, ostavite još minut da se krčka, pa sklonite sa ringle. Sos – gotov. Ocedite špagete, dodajte ih u sos, promešajte. Ručak – gotov.
Na brzaka, ukusan…
(Espreso/Najžena)