recept
KOD KUĆE NAPRAVITE NAJBOLJE LEPINJE, BOLJE NEGO U PEKARI: Od par sastojaka napravite kraljevski doručak (VIDEO)
Zaboravite na pekaru, od par sastojaka umesite testo
Spremite domaće i vruće lepinje za doručak. Kada ih presečete na pola u šupljini možete da poređate sastojke za sendvič, kao što su kajmak, šunka i sir ili paradajz, a možete da namažete i nutelu ili džem. Takođe, možete ih služiti umesto hleba za ručak. Jednostavno se prave i ne treba vam puno sastojaka. Jogurt koji se dodaje u testo čini ove lepinje mekanim i ukusnim.
Sastojci:
100 ml vode
90 g jogurta
1 kašičica suvog kvasca
1 kašičica šećera
250 g brašna
1 kašičica soli
1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
U brašno dodajte kvasac, šećer i so, pa promešajte. Sipajte jogurt i vodu, pa špatulom sjedinite testo. Dodajte ulje i umesite glatko testo. Pokrijte i ostavite da odmori nekih sat i po. Kratko premesite testo, pa oblikujte krug i podelite na 8 jednakih delova. Oblikujte loptice. Pokrijte, pa uzimajte lopticu po lopticu i oklagijom razvucite na tanji krug prečnika otprilike 12 cm. Pecite u tiganju nekih 45 sekundi ili dok se ne pojave mehurići, pa okrenite. Okrećite tako nekoliko puta, čak i kada se napravi kao balon.
(Espreso/stvarukusa.mondo.rs)